lauantai 22. heinäkuuta 2017

Suussasulavat M&M-keksit

Edelleen ottaa päähän se, että olen hukannut maailman parhaiden suklaahippukeksien ohjeen. Sitä vain ei löydy enää mistään. Muistan kyllä joitakin asioita, mitä kekseihin tuli ja miten tietyt asiat piti tehdä - muun muassa voi piti ruskistaa ja suklaahippujen lisäksi kekseihin rouhittiin pekaanipähkinöitä. Ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa otan työn alle kyseisen reseptin uudelleenrakennuksen.


Nämä M&M-keksit eivät kuitenkaan paljosta jää jälkeen. Ohje on joskus ammoin muunnettu amerikkalaisista keittiömitoista, joten sen vuoksi vähän hassut lukemat, mutta niitä voi kyllä pyöristää melko turvallisesti omaan makuun sopiviksi.

4,8 dl vehnäjauhoja
170 g voita sulatettuna
2,4 dl fariinisokeria
1,2 dl kidesokeria
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljaesanssia
2,4 dl M&M-karkkeja
1 kananmuna
1 keltuainen

Esilämmitä uuni noin 165 asteeseen.

Sekoita jauhot ja ruokasooda. Sekoita toisessa kulhossa voi ja sokeri. Lisää (huoneenlämpöiset!) kananmuna, keltuainen ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes sinulla on hyvin muotoutuva ja juuri käsistä irtoava keksimassa. Taittele mukaan M&M-karkit.

Jaa taikina 18 osaan ja muotoile jokainen osa palloksi. Sitten seuraa hiukan hassulta kuulostava kikka, mutta tämä takaa sen, että kekseistä tulee esteettisesti hyvännäköisiä; repäise kukin taikinapallo kahtia ja asettele ne leivinpaperilla suojatulle uunipellille siten, että pallon toinen revitty puoli tulee leivinpaperia vasten ja toinen puolisko ensimmäisen puolikkaan päälle revitty puoli ylöspäin. Voit hiukan painaa niitä kasaan, mutta sille ei ole juuri tarvetta, koska keksit kyllä "sulavat" ja litistyvät uunissa. Jätä keksien väliin noin 5 cm.

Paista keksejä uunissa 12-15 minuuttia, tai kunnes keksien reunat ovat saaneet väriä. Älä ylikypsennä!

M&M-kekseistä saa muuten hyvän syötävän joululahjan helposti, kun nyppii karkeista käytettäväksi vain punaiset, vihreät ja ruskeat värit. Siniset ja keltaiset voikin sitten napostella samalla, kun odottelee keksien valmistumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti