sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Ja patonki oluen kaveriksi

Täytetty patonki on helppo iltapala ja hyvän mallasjuoman täydellinen kumppani. Se on myös hyvää tarjottavaa saunavieraille, sillä tuhti patonki on oivallinen vastaus suolaisennälkään ja patonkeja mahtuu uunipellille useampikin, jolloin se riittää ruokkimaan isommankin poppoon.Tässä kuitenkin kaksi vatsaa reilusti täyttävä ohje:

1 kokonainen tuore patonki,TAI
2 esipaistettua patonkia
1-2 pakettia mozzarellajuustoa
1-3 valkosipulin kynttä
100 g meetvurstia tai salamirouhetta
50 g aurinkokuivattua tomaattia paloina
3 rkl pestoa
(Ruuttaus ketsuppia)

Jos käytät esipaistettuja patonkia, niin käytä ne ohjeen mukaisessa lämpötilassa (noin 180 C) uunissa noin puolet paketin ohjeessa annetusta ajasta. Mikäli käytössäsi on tuore patonki, niin voit skipata tämän askeleen ja siirtyä suoraan patongin täyttämiseen.

Sekoita pesto, kuorittu ja puserrettu valkosipuli (ja ketsuppi). Tee yksi pitkä viilto patonkien päästä päähän, mutta älä leikkaa läpi. Venytä patonkeja auki ja sivele pesto-valkosipuliseosta patonkien viiltoihin. Hienonna meetvursti ja täytä patongit sillä sekä aurinkokuivatulla tomaatilla. Viipaloi mozzarella ja asettele viipaleet patonkien päälle.

Paista täytettyjä patonkeja 180-200-asteisessa uunissa niin kauan, että juusto on sulanut päälle.

Kasvisversion saat jättämällä meetvurstin pois ohjeesta. Voit kokeilla korvata sen vaikka nyhtökauralla, jos haluat jotakin "lihaisampaa" täytettä mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti