lauantai 22. heinäkuuta 2017

Iltakahvin pekoni-purjopiirakka

Meillä ei kovin paljoa käy ihmisiä kylässä, mutta kun sellaisia joskus meille eksyy, niin on ihan mukava laittaa pöytään jotakin itse tehtyä. Vaikka se olisikin sitten puolivalmiista aineksista koottu härpäke.

Tällä kertaa kuitenkin ajattelin kokeilla pekoni-purjopiirakkaa, josta tuli oikein mehevä. En yleensä fanita hirveästi piirakoita, joiden täytteet hukutetaan muna-maidon, kermaviilin tms. alle, mutta tässä kerman ja kananmunan suhde muihin täyteaineksiin oli aika kohdillaan. Purjo teki piirakasta muhevan ja sopivan kostean, mutta jäähtyessään piirakkaa pystyi hyvin syömään käsinkin. Alkuperäinen ohje oli peräisin Valiolta ja tämä on siitä kevyesti muunneltu versio.

Valmis piirakkataikina
200 g pekonia
250 g purjoa
150 g juustoraastetta (käytin itse hyvin geneeristä mixiä)
50 g parmesan-raastetta
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa

Maun mukaan:
Mustapippuria
Korianteria
Paprikamaustetta

Painele piirakkataikina halkaisijaltaan noin 28cm vuoan pohjalle sekä reunoille ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Jos haluat hifistellä, niin taittele foliosta suikero jonka painelet piirakkataikinan reunoja vasten, jotta ne eivät lähde valumaan esipaiston aikana.

Sillä aikaa voit pilkkoa pienemmäksi pekonin ja halkaista, pestä ja palastella purjon. Paista pekonit ja purjot pannulla, kunnes pekoni on kypsynyt ja purjo pehmentynyt. Kaada pekoni-purjoseos uunista tulleelle piirakkapohjalle ja ripottele päälle juustot. Sekoita kananmunat ja ruokakerma yhteen, mausta ja löträytä seos piirakan päälle.

Jos piirakkataikinasta jäi ylimääräistä, niin siitä voi taiteilla jotakin piirakan päälle. Itse päädyin painelemaan tähtikuvioisella muotilla muutaman koristetähden, jotta näyttäisi siltä että nyt on nähty vaivaa.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia uunin alatasolla. Perusjuustoraasteen ja parmesanin yhdistelmän voi hyvin korvata vaikka 200 grammalla jotain vahvempaa juustoraastetta, jos ei viitsi ostella paria eri sorttia.
Ja näin lähti käyntiin Pakanan Köökissä -blogi. Tervetuloa lukemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti