lauantai 21. lokakuuta 2017

Syksyinen pekoni-suppilovahveropasta

Flunssa alkaa viimein hellittää, joten sumuisena lauantaiaamuna kävimme lähimetsikössä etsimässä suppilovahveroita. Niitähän löytyikin taas kivasti, vaikka osa olikin jo puolijäisiä pakkasöiden jäljiltä - mutta eipä ollut hirvikärpäsistä riesaa. Suurimman osan laitoimme tälläkin kertaa kuivuriin, mutta osan käytimme heti tuoreeltaan hyväksi ja lautasille päätyi ihanaa pekoni-suppilovahveropastaa.



Syksyinen pekoni-suppilovahveropasta

Kahdelle

250 g tuorepastaa
2 dl ruokakermaa
5-7 dl tuoreita suppilovahveroita
70 g pekonia
1-2 tl soijakastiketta
Tuoretta timjamia
Sipulijauhetta
Suolaa
Mustapippuria myllystä

Täytä pieni kattila suolalla maustetulla vedellä ja laita se lämpiämään levylle. Paista sillä aikaa paistinpannulla suppilovahveroista enimpiä vesiä pois. Kun sienet eivät enää ui liemissään, lisää pannulle pekoni ja jatka paistamista kunnes se on kypsää. Lisää sienten ja pekonien päälle ruokakerma ja mausteet. Sekoita ja anna hetken aikaa hautua.

Kun kattilassa puolestaan vesi kiehuu, lisää tuorepasta ja keitä paketin ohjeen mukaan (minulla noin 3 minuuttia). Ota noin 0,5-1 dl pastan keitinvettä talteen ja valuta loput vedet pois. Kumoa sieni-pekoniseos pastan päälle ja sekoita hyvin. Jos tuntuu siltä, että kastike ei sekoitu kunnolla pastan kuivuessa liikaa, niin lorauta mukaan vähän keitinvettä ja kokeile sekoittamista uudelleen.

Saksi tai silppua tuoretta timjamia muutaman ruokalusikallisen verran pastan joukkoon ja jaa se lautasille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti