perjantai 27. lokakuuta 2017

Pumpkin Spice Snickerdoodle -keksit

Jokin aika sitten Vuorenpeikko kokeili sekoitella itse jenkkien kuuluisaa Pumpkin Spice Mix -mausteseosta, jota syksyn tullen ilmeisesti tupataan lisäämään aivan kaikkeen kahvista lähtien. Ensimmäisenä kokeilin tietysti valmistaa monen amerikkalaisen guilty pleasure -juomaa, eli Pumpkin Spice Lattea. Se onnistuikin erinomaisen hyvin ja josta saattoi kertaheitolla tulla kylmien päivien suosikkini mitä tulee kuumiin juomiin.


Pumpkin Spice Latte oli siis menestys, joten sen jälkeen olen vain odotellut flunssasta toipumista ja lisää kokeiluja mausteseoksen kanssa. Vaikka ensilumi satoikin jo eilen maahan, niin olen itse edelleen vakaasti syysasetuksilla - onhan Halloween myös aivan nurkan takana.

Kehittelin toissapäivänä muutaman eri lähdereseptin perusteella tämän Pumpkin Spice Snickerdoodle -keksiohjeen ja pienellä googlettelulla selvisi, että snickerdoodlesit ovat siis eräänlaisia pehmeitä kanelikeksejä.

Tässä ohjeessa mukaan lisätään Pumpkin Spice -mausteseosta, jonka ohjeen voi löytää kahvijuomareseptin yhteydestä (linkki ylempänä). Mikäli sitä ei kuitenkaan halua käyttää, niin nämä keksit syntyvät erinomaisesti myös pelkkää kanelia käyttämällä. Snickerdoodlet sopivat loistavasti vaikka Halloween-tarjottaviksi tai muuten vain syksyisiin kahvihetkiin. Mikään ei myöskään voita sitä ihanaa kanelin tuoksua, joka leviää kotiin näiden myötä!

Pumpkin Spice Snickerdoodle -keksit

20-24 kpl
(itse tein punnitsemalla jokaisen keksipallon noin 20-22g painoon ja niitä tuli 23 kpl)

110 g voita huoneenlämpöisenä
100 g sokeria
50 g ruskeaa sokeria
1 kananmuna
0,5 tl vaniljaesanssia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl Pumpkin Spice -mausteseosta
1/8 tl suolaa

Sokeriseos:
1,5 rkl sokeria
1,5 tl Pumpkin Spice -mausteseosta
1/4 tl kanelia jauhettuna

Vaahdota voi, sokeri ja ruskea sokeri joko vispilällä tai vatkaimella. Lisää munat, vaniljaesanssi ja sekoita hyvin.

Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, pumpkin spice ja suola. Lisää kuivaseos märkäseokseen muutamassa erässä ja sekoita aina hyvin. Taikinasta pitäisi tulla melko huokoisen oloista. Peitä taikina esim. elmukelmulla ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi.

Esilämmitä uuni 190 asteeseen.

Sekoita sokeriseos. Muotoile taikinasta palloja ja pyörittele palloja sokeriseoksessa. Asettele taikinapallot 4-5 cm välein toisistaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita aina pellillisen jälkeen loppu taikina tai valmiiksi muovatut taikinapallot jääkaappiin. Kylmä taikina estää sen, että keksit eivät sula uunissa täysin litteiksi, vaan pysyvät kuohkeina.

Paista 8-10 minuuttia (minulla vaati noin 8,5 min). Jäähdytä minuutti tai pari pellillä, ennen kuin siirrät jäähdytysritilälle.

SOPII MYÖS PAKASTETTAVAKSI! Tee taikina, jähmetä sitä hetki jääkaapissa ja pyörittele palloiksi. Asettele pallot tasaiselle alustalle ja pakasta, jonka jälkeen voit kerätä ne esimerkiksi pakastepussiin. Kun haluat tuoreita keksejä, niin laita uuni lämpiämään ja ota pakkasesta haluamasi määrä keksipalloja. Anna niiden sulaa uunin lämpiämisen ajan ja kierittele pallot sokeriseoksessa ennen paistamista. 

Pakastetusta taikinasta tehdyt keksit eivät litisty aivan niin paljon kuin tuoreesta taikinasta tehdyt, eli ne jäävät hiukan pullukoimmiksi. Kannattaa myös pidentää pakastettujen pallojen paistoaikaa noin 1-2 minuutin ajan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti