keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Arvostelu: Illallisella Haikon Kartanossa

Olemme olleet Vuorenpeikon kanssa taas hetken aikaa loman tarpeessa, mutta tällä hetkellä kalenteriin mahtuu vain yhden-kahden yön minilomia. Alun perin suunnitelmissa oli laivareissu, mutta sitten totesimme, että kumpikaan meistä ei ollut koskaan käynyt Haikon Kartanossa ja se olisi helpompi järjestääkin kuin risteily. Samalla myös tulisi arvosteltua paljon kehuttu Haikon Kartanon ravintola.


Vierailu itsessään meni ongelmitta ja huone (sviitti kylpylähotellin puolella) oli oikein mukava. Eniten ehkä kuitenkin odotin kolmen ruokalajin juhlaillallista Kartanossa. Kaiken kaikkiaan ruokalistamme näytti tältä:

Alkuruoka:
Jäämeren katkarapuja ja kuhaa "Skagen" mallasleivällä

Pääruoka:
Savustettua Haikon härkää "since 1966", yrttivoi- ja pikkelssikastiketta

Jälkiruoka:
Kinuskikermahyytelöä ja vadelmaa


Itse kartanon sali oli illalla todella juhlavan näköinen ja henkilökunta oli kiitettävän palvelualtista ja ystävällistä. Pöydät oli katettu kauniisti ja jokaisessa pöydässä komeili punainen ruusu sekä pitkiä kynttilöitä. En voinut lakata ihailemasta korkeaa kattoa ja muutenkin mukavaa tunnelmaa salissa.

Alkuruoka oli kevyt ja juuri sopivan kokoinen. Kuhassa oli käytetty ehkä aavistuksen liian paljon sitruunaa, sillä sitruunan maku peitti kalan luontaisen maun täysin. Ehkä tässä olisi toiminut paremmin sitruunaviipale kalahakkeluksen vieressä?

Pääruoka - ei mitään muuta kuin hyvää sanottavaa. Tilasin oman härkäni medium miinuksena ja sain juuri sitä; miinuskypsyistä härkää viipaloituna ja erittäin mureana. Härän seurana lautasella oli kastikkeen ohella perunapaistosta sekä ilmeisesti uunissa käytetty salottisipuli ja punajuuri. Ainoa, mitä jäin kaipaamaan, oli kunnollinen pihviveitsi. Tylsistyneellä perusveitsellä pihvin, vaikkakin äärimmäisen murean sellaisen, leikkaaminen oli sotkuisaa puuhaa.

Jälkiruoka oli täydellinen; pienestä hillopurkista tarjoiltu kermahyytelö, jonka päällä oli vadelmahilloketta ja ohut keksitikku. Hillon, tai pyreen, happamuus taittoi kermahyytelön makeutta ja keksi puolestaan toi hyvää suutuntumaa kokonaisuuteen.

Ruokien puolesta ei mitään valittamista, pikemminkin päinvastoin. Kokki/kokit selvästi tiesivät mitä olivat tekemässä ja palvelu oli erinomaista. Vain pieni väärinkäsitys viiniä tilatessa, koska kun tilasimme lasit viiniä, meille jätettiin pullo pöytään. Ensin emme osanneet sitä ihmetellä, ennen kuin pääruoan yhteydessä tarjoilija nappasi pullon ja täytti lasimme uudelleen. Tilanne kuitenkin selvisi pian tarjoilijan tullessa uudelleen paikalle.

Kolmen ruokalajin illallinen kuului varaamaamme huonepakettiin, mutta juomat eivät. Tämähän ei sinällään ole mikään ihmeellinen käytäntö, mutta sen sijaan pienen tyrmistyksen aiheutti veden hinta. Hanavesi 4,00€ ja kivennäisvesi 4,60€. Kaikkiaan ruokajuomamme (2 x kuohuviinilasi, 2 x punaviinilasi, 1 x vesi ja 1 x kivennäisvesi) kustantivat meille yhteensä 46€. Josta siis veden osuus huikeat 8,60€. Tämä jos mikä ylittää mielestäni törkeän hinnan rajan, vaikka ruoka olisi kuinka hyvää ja tilat hienot.
Arvostelu - Haikon Kartano: 9 / 10

Jos haluat hyvää ja taidolla tehtyä ruokaa, niin Haikon Kartano on siihen oiva valinta. Parempikin, jos kaipaat ruokailulta tietynlaista tyyliä ja upeita puitteita. Kevyellä lompakolla täällä ei kuitenkaan selviä; ylläoleva menu "Kartanon juhlaillallinen" sellaisenaan kustantaa ilman juomia 59€ per henkilö. Jos haluat juotavaa ruoan yhteydessä, juo ennemmin viiniä kuin vettä, niin saat rahalle enemmän vastinetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti