tiistai 10. lokakuuta 2017

Minimarjapiirakat

Syksy on patojen, piirakoiden ja juurespitoisten ruokien aikaa! Tällä kertaa halusin kokeilla jotakin helppoa ja nopeaa, jonka voisi valmistaa vaikka pikaisemmallakin aikataululla kahvipöydän tarjottavaksi - helppoudestaan huolimatta nämä minimarjapiirakat ovat mukavan näyttäviä, mutta eivät yltiömakeita.


Täytteenä olevaa hilloa voi vaihdella mielensä mukaan ja vaikka sekoittaa erillisessä kulhossa tuorejuuston kanssa yhteen ennen piirakoiden täyttämistä.

Minimarjapiirakat

6-7 kappaletta

1 valmis piirakkataikina (makea, noin 380 g)
100-120 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
1 dl hilloa oman maun mukaan
1 kananmuna + 1rkl vettä voiteluun

Laita uuni esilämpiämään 200 asteeseen. Kaulitse piirakkataikina ohueksi, noin 3 mm paksuuteen. Painele taikinasta 8-10 cm läpimitaltaan olevalla muotilla tai leikkurilla 12-14 kpl pyöreitä paloja (kun leikkuutila taikinalevystä loppuu, niin kerää rippeet, puristele taikina kasaan ja kaulitse vielä kerran).

Annostele puolelle määrälle pyörylöitä nokare tuorejuustoa ja levitä sitä kevyesti lusikalla, mutta jätä taikinapalojen reunat puhtaaksi. Annostele seuraavaksi jokaisen tuorejuustollisen pyörylän päälle hilloa, noin 1-3 tl, riippuen minkä kokoisia piirakoita teet.

Kostuta sormella täytetyn pyörylän reunat ja nosta sen päälle täyttämätön pyörylä kansiosaksi. Painele reunoja kevyesti yhteen ensin sormin ja sitten haarukan piikeillä. Tee samoin lopuille minipiirakoille.

Sekoita kananmuna ja vesi ja sudi seoksella piirakat kauttaaltaan. Tee jokaisen kanteen terävällä veitsellä pisto tai ristiviilto.

Asettele piirakat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.Alkuperäinen ohje: Tasty.co - 5 Ingredient Berries & Cream Hand Pies

Oliko hyvää? Oikein mainioita! Näitä teen kyllä toistekin, koska ne olivat todella näppäriä ja kuitenkin hauskan näköisiä. Käytin näihin Violan maustamatonta tuorejuustoa, mutta saattaisin seuraavalla kerralla ennemmin valita Philadelphian. Samaten painelisin täytettä hieman enemmän kasaan ennen kannen laittamista päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti