lauantai 30. syyskuuta 2017

Pumpkin Spice Latte - kauden ihana kahvijuoma

Tähän aikaan vuodesta seuraan aina mielenkiinnolla, kuinka amerikkalaiset alkavat hehkuttaa Pumpkin Spice sitä ja Pumpkin Spice tätä. Yksi näistä hehkutettavista asioista on Starbucksista saatava Pumpkin Spice Latte, jota päätin viimein kokeilla. Kyseessä on siis melko tavallinen latte, joka Starbucksissa maustetaan Pumpkin Spice -mausteseoksen lisäksi nykyisin pienellä määrällä kurpitsaa.


Itse Pumpkin Spice -mausteseos saa nimensä yksinkertaisesti siitä, että sitä käytetään perinteisesti kurpitsapiirakoiden olennaisena ainesosana. Vuorenpeikko auttoi tässä hieman ja kehitteli netistä löytyneiden ohjeiden perusteella seuraavanlaisen seoksen:

Pumpkin Spice Mix, eli kurpitsapiirakkamauste


6 osaa kanelia
2 osaa inkivääriä
1 osa maustepippuria
1 osa muskottipähkinää
Ripaus jauhettua neilikkaa

Kaikki sekoitetaan yhteen ja säilytetään ilmatiiviissä pakkauksessa.

Sitten päästään itse asiaan, eli siihen paljon puhuttuun kahvijuomaan! Kurpitsaa tai kurpitsapiirakan täytettä meillä ei tähän hätään ollut, mutta se ei haittaa. Tärkein on juurikin tuon mausteseoksen lisääminen.

Pumpkin Spice Latte


1 annos, noin 3 dl

2 dl täysmaitoa
1 dl vahvaa kahvia
1 rkl sokeria
2-4 tippaa vaniljaesanssia
0,5 tl Pumpkin Spice -mausteseosta
(Pieni määrä kurpitsaa tai kurpitsapiirakan täytettä)
Kermavaahtoa

Kaada maito pieneen kattilaan ja lisää mukaan sokeri (ja kurpitsapiirakan täyte). Sekoittele vispilällä. Kuumenna, mutta älä kiehauta. Lisää pumpkin spice -mauste, vaniljaesanssi ja vahva kahvi. Sekoita, kunnes kaikki ainekset ovat liuenneet mukaan.

Kaada juoma mukiin tai kuumuutta kestävään lasikuppiin ja pursota päälle kermavaahtoa. Ripauta hiukan pumpkin spice -maustetta kermavaahdon päälle ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti