sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Pikaiset pizzarullat

Pidimme flunssaisen Vuorenpeikon kanssa leffaillan eilen ja pääsin siis toteuttamaan yhden pitkäaikaisessa "kokeilenpa joskus"-ideakansiossa olleen asian; nimittäin purkkicroissant-taikinan käytön muussa kuin (hui) croissant-muodossa. Vapiskaa!


Nämä pikaiset "pizzarollit" (lausu kuin newyorkilainen) voi täyttää melkeinpä miten vain haluaa. Itse päädyin melko perinteiseen komboon, eli kirsikkatomaattia, chorizoa ja juustoa.

Pikaiset pizzarullat


6 kpl

1 prk croissant-taikinaa
6 kirsikkatomaattia
Pätkä chorizoa (~10 cm pala) tai 2-3 pientä siivua per rulla
Ketsuppia
Oreganoa, tuoreena tai kuivamausteena
Pizzaan soveltuvaa juustoraastetta

Aseta uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Siivuta kirsikkatomaatit, pilko chorizo pieneksi tai pieni chorizosiivut. Poksauta croissant-pakkaus auki seuraten purkin kyljen ohjeita ja rullaa taikina auki. Irrota palat toisistaan.

Levitä jokaisen croissantin paksuimmalle kohdalle noin 1-2 tl ketsuppia. Asettele siihen kohtaan myös tomaattisiivut, hiukan chorizoa, pieni hyppysellinen juustoa ja ripauta päälle oreganoa. Toista tämä jokaisen croissantin kohdalla.

Ota sitten kiinni taikinakolmion lyhyimmän sivun kulmista, venytä niitä hiukan ulospäin ja taittele ne täytteen päälle kuin halaukseen. Ota sen jälkeen kiinni croissantin uloimmasta (terävin) kulma ja tuo se täytteen yli. Jatka tämän kulman kiertämistä täytteen ympärille, kunnes sinulla on kohtalaisen tiivis paketti käsissäsi.

Laita rulla joko leivinpaperilla suojatulle uunipellille tai asettele se kevyesti öljytyn muffinssivuoan koloon. Tee samoin muille rullille. Ripauta päälle hiukan juustoa ja oreganoa.

Paista rullia uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet tarpeeksi väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti