maanantai 4. syyskuuta 2017

Universumin parhaat suklaahippukeksit

Joitakin vuosia sitten otin missioksi etsiä tai kehitellä maailman parhaiden suklaahippukeksien ohjeen. Sitten löysin sen - vain hukatakseni sen useiksi vuosiksi muuttolaatikoiden kanssa. Viikko sitten se putkahti takaisin elämääni ja olin onneni kukkuloilla!

Tämä resepti osoittautui enemmän kuin hyväksi - itse asiassa parempia keksejä saa hakea. Tuoreeltaan nämä keksit ovat mielettömiä; reuna on hivenen rapsakka ja keksien sisäosa puolestaan suloisen pehmeä ja suklainen. Mukaan rouhitut pekaanipähkinät tuovat oman säväyksensä suutuntumaan ja voin ruskistaminen korostaa pähkinäistä makua.


Universumin parhaat suklaahippukeksit

~16 isoa keksiä

2,75 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaota
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
125 g voita
3/4 dl kidesokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 kananmuna
100 g taloussuklaata
0,5 dl rouhittua pekaanipähkinää
2-3 tippaa vaniljaesanssia

Sekoita ensin jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola. Kuumenna sitten voita pienessä kattilassa sekoittaen välillä. Voin ruskistaminen ei ole pakollista, mutta erittäin suotavaa lopputulosta ajatellen. Ensin voi hiukan vaahtoaa ja tirskahtelee, mutta sen jälkeen voin pitäisi alkaa tuoksua pähkinäiselle (noin 2-3 minuutin päästä). Poista voi heti liedeltä, jotta se ei pala.

Anna voin jäähtyä noin 20 minuuttia. Tällä aikaa voit rouhia suklaan ja pekaanipähkinät. Lisää sitten jäähtyneeseen voihin sokerit ja kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä voi-sokeriseos suurempaan astiaan ja sihtaa mukaan jauhot. Loput jauhoista täytyy lähinnä käännellä mukaan käsin. Lisää sitten vaniljaesanssi ja suklaa- ja pähkinärouhe ja sekoittele niin, että suklaata ja pekaania leviää kaikkialle taikinaan.

Jaa taikina osiin ja pyörittele käsissä palloiksi. Riippuu ihan omista mieltymyksistäsi kuinka suuria keksejä haluat :) Itse pidän siitä, kun keksit ovat lähes kämmenen kokoisia! Jätä keksien väliin kuitenkin reilusti tilaa, kun asettelet niitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista keksejä 175-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, tai kunnes keksit ovat kypsiä. Älä ylikypsennä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti