Suklaiset kauralevyt á la Vuorenpeikko
~ 16 palaa
200 g suklaata
100 g voita
4,5 dl kaurahiutaleita (noin 150 g)
1 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria (noin 75 g)
2 rkl siirappia
Pari tippaa vaniljaesanssia
Sekoita kuivat aineet yhteen yhdessä kulhossa. Sulata sitten kattilassa voi ja siirappi yhteen.
Sekoita kuiva-aineet ja voi-siirappiseos. Painele tasaiseksi levyksi noin 20x25 cm kokoiseen vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Rouhi sillä aikaa suklaa pienemmäksi.
Kun paistos on tullut uunista, niin levitä suklaarouhe heti sen päälle. Suklaa sulaa paistoksen lämmöstä itsekseen, mutta voit hiukan itse auttaa esimerkiksi lusikalla hieman levittäen.
Anna jäähtyä kunnolla, pilko paloiksi ja säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti