sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Ihana valkosuklaa-pannacotta ja vadelmakastike

Tämän reseptin löysin erään kerran, kun olin miettimässä tarjottavia appivanhempien tullessa kyläilemään. Halusin tarjota jotakin itsetehtyä, mutta kuitenkin tarpeeksi helppoa, sillä muissa ruokalajeissa meni aikaa ja pyrin aina siihen, että kaikki ruoka olisi vähintään viimeistelyä vailla kun vieraat saapuvat. En siis tahdo kökkiä köökissä samalla, kun vieraat istuvat olohuoneessa.

Tämä pannacotta on mahtava; se syntyy vain muutamasta raaka-aineesta ja vain pienellä vaivannäöllä se vie kielen mennessään ja lisääkin pyydetään. Sen verran makea herkku kuitenkin on kyseessä, ettei tätä kovin suuria annoksia voi pupeltaa.



Pannacotta:
100 g Fazerin valkoista leivontasuklaata (myös Pandan valkosuklaa toimii hyvin)
3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria, tai 1 tl normaalia sokeria ja 1 vaniljatangon siemenet
1 liivatelehti

Vadelmakastike:
400 g pakastevadelmia
3 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

TAI

1 prk kuningatar-Pilttiä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl tomusokeria

Valmistele ensin suklaa pannacottaa varten: Paloittele suklaa noin pikkurillin pään kokoiseksi rouheeksi ja levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda suklaata uunissa 175 asteessa noin viiden minuutin ajan - vahdi jatkuvasti, sillä valkosuklaa palaa helposti liikaa. Väriä saa siis olla, mutta rusehtava pinta eskaloituu häkellyttävän vaivihkaa liian tummaksi.

Kiehauta kerma ja lisää sen joukkoon vaniljasokeri ja paahdettu suklaa paloina. Jatka sekoittamista kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Lisää kylmässä vedessä liotettu ja kuivaksi puristettu liivate ja sekoita vielä hetki, kunnes massa on tasaista. Liruta pannacottaseos  neljään tarjoiluastiaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.

Vadelmakastike syntyy, kun laitat kaikki ainekset kattilaan ja keität jatkuvasti sekoittaen. Kun marjat ovat muussautuneet ja sinulla on paksu, nestemäinen seos, kaada kaikki siivilään ja paseeraa seos lusikalla auttaen niin, että siemenet jäävät siivilään ja kaikki muu valuu alla olevaan astiaan.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä helpomman kaavan mukaan ja valmistaa marjakastikkeen yhdistämällä kattilassa kuningatar-Pilttiä, sitruunamehua ja tomusokeria. Kuumenna ja sekoita, kunnes tomusokeri on kunnolla sulanut joukkoon.

Anna kastikkeen jäähtyä hetken aikaa ja kaada se pannacotta-annosten päälle, kun pannacotat ovat ehtineet hyytyä jonkin aikaa.

Annokset voi vielä koristella haluamallaan tavalla - minä itse sulatin ylijääneen valkosuklaan vesihauteessa ja Minigrip-pussia käyttäen pursotin leivinpaperille suklaakukkasia, jotka sitten varastoin pakkaseen ja asettelin annosten päälle juuri ennen tarjoilua.

Kiitokset Irman ihannekakku -blogille ohjeesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti