perjantai 18. elokuuta 2017

Varraspossua Hämeen Keskiaikafestivaaleilla

Tänäkään vuonna emme jättäneet Vuorenpeikon kanssa Hämeen Keskiaikafestivaaleja väliin, vaan suuntasimme kojuille jo keskipäivän tienoilla. Ohjelmaa emme ole koskaan jääneet niinkään seuraamaan, minkä vuoksi valitsimme päiväksi nimenomaan perjantain - aiemmin perjantai on ollut ilmainen kävijöille, mutta tänä vuonna vierailijoilta perittiin kahden euron toritulli. No, on sekin parempi kuin maksaa 25€ per nenä lauantaina.


Eniten meitä kiinnostavat käsityömyyjien tarjonta, eikä taaskaan tarvinnut pettyä. Varsinkin Puustikiltä tulee aika paljon ostettua tavaraa (vaikka lompakko ei annakaan kertaheitolla myöten aina niin paljon kuin mitä toivoisi). Tänä vuonna sijoitimme euromme isoon, puiseen leikkuulautaan, johon meiltä löytyy jo ennestään sopivat puulautaset.

Festivaaliruokailu oli osin hit'n miss, sillä vartaassa loikoileva possu kyllä näytti hyvältä ja liha oli mehevää ja mureaa, mutta sitä ei oltu maustettu juuri mitenkään. Tokihan asian voi katsoa niinkin, että se oli maustettu "keskiaikaiseen" tyyliin vain miedosti suolalla, mutta ehkä tässä tapaukessa olisin silti tehnyt kokkina poikkeuksen ja suolannut lihaa hivenen ronskimmalla kädellä.Makeaksi jälkiruoaksi Vuorenpeikko nappasi mukaan muutamia fudge-kuutioita, jotka oli nimetty aiheeseen sopiviksi. Minä valitsin paikan päällä syötäväksi karamelliomenan, joka oli juuri niin hankalasti syötävä herkku kuin muistinkin! Jotakin tällaisia karamellihedelmiä pitäisi joskus kokeilla itsekin - ehkä sitten, kun pääsen yli sulan sokerimassan pelottavasta ajatuksesta...Muuten festivaaleilla ruokatarjonta vaikutti jälleen hyvinkin pätevältä, harmikseni vain totesin, että olisi kuitenkin pitänyt varata käteistä mukaan. Yllättävän moni myyjä pitäytyi edelleen pelkässä käteiskassassa, joten sen vuoksi jäi sitten ostamatta muun muassa hirvimakkarat ja moni muu herkku. Ehkä ensi vuonna sitten fiksummin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti