maanantai 7. elokuuta 2017

Proteiinipannarit á la Vuorenpeikko

Amerikkalaistyyliset, pannulla paistettavat pannukakut nousivat yhdeksi suosikkiherkuistani saman tien, kun sellaisia ensimmäisen kerran kokeilin tehdä. Piimätaikinasta syntyi pehmeät ja paksut pannukakut, jotka tuntuivat imevän siirappia ja voita itseensä (ja mikäs sen parempaa!).


Ikävä kyllä kyseiset amerikkalaiseen malliin tehdyt pannukakut ovat melko energiarikkaita ja sokerisia, joten kovin usein niitä ei sen vuoksi tule tehtyä. Sitten, eräänä kauniina aamuna vielä deittaillessani Vuorenpeikkoa, tämä taikoi meille ne terveellisemmät pannukakut. Ja saatoin rakastua vähän lisää.

Proteiinipannarit á la Vuorenpeikko

Noin 8 pannukakkua

400 g raejuustoa
130 g kaurahiutaleita
6 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja-aromia
(Ripaus kanelia)

Hienonna ensin kaurahiutaleet tehosekoittimessa lähestulkoon jauhoksi. Lisää sitten mukaan raejuusto ja anna tehosekoittimen tehdä sillekin tehtävänsä. Sekoita mukaan kananmunat, leivinjauhe, vanilja-aromi ja kaneli (mikäli käytät) ja pyöräytä vielä muutaman kerran kunnolla sekaisin kunnes saat tasaisen taikinan.

Leikkaa kuumalle paistinpannulle nokare voita ja valuta sopiva määrä taikinaa (josta tulee halkaisijaltaan noin 12-15 cm pannari) ja tärisytä/heiluttele pannua vähän niin, että taikina leviää tasaisesti. Anna paistua, kunnes pannarin pintaan alkaa muodostua kuplia. Käännä pannari lastan avulla ympäri ja paista toiseltakin puolelta kauniin väriseksi.

Tarjoile esim. hillojen, siirapin ja voin, kermavaahdon tai marjojen kera.


Näitä pannareita päästiin maistelemaan taas eilen, kun ystäväpariskunta oli yökylässä ja olimme päässeet aamiaispöytään. Sieltä jo tuli ohjeelle kyselyä, joten se toimikoon todisteena proteiinipannareiden erinomaisuudesta ja siitä, että herkutella voi (sitä sen koommin huomaamatta) terveellisemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti