keskiviikko 9. elokuuta 2017

Toinen Sous Vide -kokeilu: Rib eye -pihvit

Päätimme vihdoin testata uudenkarhaa Sous Vide -sirkulaattoriamme toistamiseen, mutta tällä kertaa ensimmäisestä kerrasta poiketen valitsimme lihaksi naudan rib eye -pihvit. 2 x 300 gramman pihvit maustettiin ennen pussittamista reilulla määrällä merisuolaa ja mustapippuria, jonka jälkeen ne pääsivät Minigrip-pussien suojissa 56-asteiseen veteen pariksi tunniksi.


Äitini piipahti meillä pikaisesti pari päivää sitten ja toi mukanaan purkillisen lakkahilloa, siemennäkkäriä ja rasiallisen kantarelleja. Siemennäkkäriä pitää kyllä kokeilla jossain vaiheessa tehdä itsekin! Kantarellit puolestaan tulivat hyvään käyttöön, sillä niistä noin puolet käytettiin kastikkeen tekemiseen.

Kantarellikastike syntyi Vuorenpeikon käsissä pääosin Hellapoliisin ohjeella, mutta voita käytettiin enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Milloinkas voi on mitään huonommaksi tehnyt ;)

Kun pari tuntia oli kulunut, niin pihvit nosteltiin pois kylvystään ja käytettiin pikaisesti valurautapannulla voin kanssa, jotta lihaan syntyisi paistopinta. Ja ei kun pöytään.Oliko hyvää? Noin kymmenen kertaa parempi lopputulos kuin ensiyrityksellä! Todennäköisesti syy tähän oli paljon laadukkaammat pihvit, mutta myös haudutusajan pidentäminen kahteen tuntiin. Liha oli niin mureaa, että se tahtoi hajota rasvaisimmista kohdistaan jo paistinpannulla, mutta silti sisäkypsyys oli medium / medium miinus koko lihan läpi. Nyt aletaan olla oikeilla jäljillä lihanvalmistuksen suhteen, sitten pitäisi ruveta testailemaan muita ruokia sirkulaattorissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti