torstai 10. elokuuta 2017

Colapullossani on suolapähkinöitä!

Ystäväni kautta tutustuin vasta hetki sitten ilmeisen suosittuun tapaan Yhdysvaltojen etelävaltioissa; suolapähkinöiden lisäämiseen Coca-Colan sekaan. Tämä hämmentävä yhdistelmä on ollut varsinkin etelävaltioissa traditio jo lähes vuosisadan ajan, sillä sen alkamisajan on arvioitu sijoittuvan niinkin kauas kuin 1920-luvulle.


Alabamassa asuva kirjeenvaihtokaverini, jonka luona kävin kyläilemässäkin vuonna 2007, kertoi tavan olevan hyvinkin yleinen niillä nurkilla. Hänen mukaansa tapa oli kuitenkin yleisempi vanhemman sukupolven ja sitä vanhempien aikana, eikä hän itse esimerkiksi ollut koskaan kokeillut sitä.

Eräs teoria yhdistelmän syntymiselle on se, että pitkien välimatkojen aikana autoilija kaipasi sekä juotavaa että suolaista naposteltavaa, minkä vuoksi kahden asian yhdistäminen pullosta nautittavaksi oli enemmän käytännöllisempää. Joidenkin mielipiteiden mukaan Coke and Peanuts oli aikansa pikaruoan prototyyppi ja erinomainen välipala työpäivän aikana nautittavaksi.

Joten ei muuta kuin kokeilemaan! Tarvitset:

Coca-Colaa lasipullossa (ei light)
Laadukkaita suolapähkinöitä

Jäähdytä juoma ensin kunnolla kylmäksi. Avattuasi pullon lorauta heti sekaan suolapähkinöitä niin paljon kuin pulloon mahtuu. Halutessasi voit hörpätä colaa ensin vähän pois tieltä, jotta pähkinöitä saisi mahdutettua enemmän.

Ihmettele ja nauti.


Oliko hyvää? Jos rehellisiä ollaan, niin olihan se ihan mukiinmenevää. Varsinkin aivan alussa, kun cola hieman vaahtosi pähkinöiden välistä ja vaahto itsessään maistui makeansuolaiselle. Itse pähkinät sattumina sokericolan seassa antoivat kokemukselle oman lisänsä, kun pähkinät hiukan imivät colaa itseensä muuttuen tuoreen rapsahtaviksi. Tai ehkä se oli vain illuusio pähkinöiden kylmetessä colan ympäröiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti