tiistai 22. elokuuta 2017

Leppoisa kaali-bratwurstlaatikko

Työviikko on jo pitkällä, mutta jaksaminen on ollut melko nollilla edellisten viikkojen sosiaalisten tapahtumien vuoksi. Olen sen laadun introvertti, että vaikka nautin ihmisten tapaamisesta ja eri paikoissa käymisestä, niin se saattaa pahimmillaan johtaa siihen että vietän sen jälkeen monta päivää kotona. Voin jopa perua ystävien kanssa sovittuja asioita, koska tuntuu siltä, ettei vain pysty.

Tällä fiiliksellä siis lähdin sooloilemaan ruokaa, mikä ei ehkä ollut se paras idea. Haarukat ja kauhat lentelivät lattialle, kompastelin jatkuvasti kissoihin ja kesken kriittisen vaiheen kännykkä alkoi piippailla työtehtäviä. Joten ei, odotukset eivät olleet korkealla tämän suhteen.


Muutenkin suunnitelma oli melko hatara - minulla oli puolikas kaali (jäänne poro-pekonipyöryköiden päivästä), bratwursteja ja hinku johonkin hyvään peruskotiruokaan. Koko ohje on tällä kertaa siis vedetty lonkalta ja pahinta peläten, mutta lopulta onneksi turhaan.

Leppoisa kaali-bratwurstlaatikko


6 annosta

500 g keräkaalia
4 bratwurst-makkaraa
1 punasipuli
1 dl puuroriisiä
4 dl lihalientä
5 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
2 rkl ruskeaa sokeria
0,5 tl currymaustetta
1 tl viherpippuria murskattuna
0,5 tl suolaa

Voita paistamiseen

Esivalmistelut: Pilko keräkaali, punasipuli ja bratwurstit paloiksi. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, tai käytä valmiita paloja. Sulata lihaliemikuutio lämpimään veteen. Aseta uuni lämpiämään 175-asteiseksi.

Paista voissa ensin sipulia hetki. Kun se on kuullottunut, lisää pannulle bratwurstit ja paista niihin väriä pintaan. Mausta suolalla, currymaustella ja viherpippurilla. Siirrä sivuun ja lisää pannulle uutta voita.

Paista keräkaali yhdessä tai kahdessa erässä pehmeämmäksi. Kun kaali alkaa näyttää valmiilta, niin ripsauta päälle ruskeaa sokeria ja sekoittele hetki.

Yhdistä bratwurst-sipuliseos, keräkaali, aurinkokuivatut tomaatit ja puuroriisi voideltuun uunivuokaan ja sekoita kunnolla. Kaada mukaan lihaliemi. Kypsennä laatikkoa uunissa 60-75 minuuttia ja anna jäähtyä noin 15 minuutin ajan ennen tarjoilua.


Oliko hyvää? Yllättäen tämä maistui aika hyvältä. Lisäisin ehkä seuraavalla kerralla enemmän suolaa ja sokeria, varsinkin suolaa laatikko tuntui imevän itseensä.

Laatikon kanssa lautaselle lisäsin puolukkahilloa, jonka toimivuudesta bratwurstin kanssa en ole aivan 100-prosenttisen varma. Pitäisi ehkä olla jotakin happamampaa, kuten jonkin sortin relissiä.

Kaiken kaikkiaan resepti onnistui pientä viilausta vaille nappiin. Lisäsin vielä jälkikäteen reseptin nimeen "leppoisa", koska kyseinen adjektiivi kuvailee tätä laatikkoa oudolla tavalla täydellisesti. Tätä tehdään toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti