sunnuntai 13. elokuuta 2017

Herkulliset Elomessut

Eilinen kului isänäidin puoleisen suvun serkkutapaamisessa, joten vasta tänään pääsimme käymään Hämeenlinnan Elomessuilla. Elomessut pidettiin tänäkin vuonna Verkatehtaan alueella ja vaikka sää näytti epävakaiselta, niin ainoastaan muutama pisara koko vierailuaikana napsahti otsalle.

 

Messuilla ei tällä kertaa ollut mitään sellaista, mikä itseäni olisi kutkuttanut hankkia - paitsi erityisen mukavalta tuntunut Teakkerin keinutuoli. Sitä jäätiin kokeilemisen jälkeen miettimään ja harkitsemaan, mutta saapa nähdä, tuleeko ikinä tilattua... Oli kuitenkin kohtalaisen hinnakas (yli 400€), mutta sopisi täsmälleen väsyneiden jalkojen virkistämiseen ja olisi ystävällinen selälle.

Mitään ei siis juuri osteltu, mutta syötiin senkin edestä. Ensimmäisenä kohdalle osui Cone'sin koju, missä myytiin täytettyjä ohukaisia ja maalaisranskalaisia. Makeaa ei vielä tehnyt mieli, joten valitsimme molemmat ranskalaiset majoneesikastikkeella. Paksut ranskalaiset ja tuhti majoneesikastike ei mennyt vikaan tälläkään kertaa!


Hetken kierrettyämme messuja löysimme Papa's Smokeryn teltan. Tähän helmeen törmäsimme ensimmäisen kerran pari vuotta sitten Hämeenlinnan kuukausimarkkinoilla, joskin silloin teltan nimeksi ilmoitettiin Fafa's. Tätä ihmettelimme jo hiukan silloinkin, koska Fafa's on melko tunnettu falafel-mesta Helsingissä, missä mekin olemme pari kertaa Lautapelaamaan-tapahtuman yhteydessä käyneet. Hyvä kuitenkin, että nyt paikoilla on selkeä ero eikä tarvitse miettiä kumpi on kyseessä.Papa'sin teltan antimista sen verran, että jos koskaan missään törmäätte Papa'sin tyyppeihin, niin käykää polvillenne ja kiittäkää mitä tahansa mihin uskotte; olette juuri löytäneet yhden Suomen parhaista BBQ-ruokapaikoista. Sitten onkin aika kaivaa kolikoita lompakosta, iskeä ne pöytään ja tilata (mikäli kuolaamiselta pystytte) jotakin Papa'sin herkulliselta listalta.

Jälkiruoaksi nappasin matkaan Liisankankaan Jäätelön Amaretto- ja Kookosgelatoa. Lähimaidosta italialaiseen tyyliin valmistetut jäätelöt ovat ehdottomasti myös kokeilemisen arvoisia!


Sunnuntai meneekin sitten kevyehkössä ruokakoomassa ja huokailleen tyytyväisyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti