maanantai 4. maaliskuuta 2019

Tsekkiläinen perunasalaatti

Perinteinen perunasalaatti? Pyh, tästä eteenpäin meillä tehdään perunasalaatti tsekkiläiseen tyyliin! Vuorenpeikko kävi viime kesänä kääntymässä Prahassa ja kehui paikallisia ruokia - joista varsinkin paikallinen perunasalaatti jäi mieleen erinomaisena herkkuna.

Siinä missä suomalainen, perinteinen perunasalaatti käyttää perunoiden lisäksi pääasiassa majoneesia ja kermaviiliä, löytyy sen tsekkiläisestä serkusta kermaviilin sijaan keitettyjä kananmunia. Keitetyt munat tuovat perunasalaattiin kivasti maukasta massaa ja ne myös takaavat sen, että salaatti jää kauas vetisestä.


Tsekkiläinen perunasalaatti

500 g perunoita
3 kananmunaa
1 iso sipuli
300 g majoneesia
2 rkl sinappia
1 tl sokeria
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Keitä kananmunat koviksi. Kuori ja möyhennä kananmunat rouheaksi massaksi ja leikkaa perunat halutun kokoisiksi paloiksi. Silppua sipuli.

Sekoita perunat, kananmunat ja sipulisilppu muiden ainesten kanssa. Suolaa saa lisäillä reippaalla kädellä perunoiden vuoksi ja maku kannattaakin tarkistaa vielä ennen tarjoamista. Parhaimmillaan tämä salaatti on, kun se saa tekeytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ja mieluiten yön yli.

Tämä on tsekkiläisen perunasalaatin perusversio - monissa perinteisissä versioissa mukaan lisätään myös herneitä ja porkkananpaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti