Siinä missä suomalainen, perinteinen perunasalaatti käyttää perunoiden lisäksi pääasiassa majoneesia ja kermaviiliä, löytyy sen tsekkiläisestä serkusta kermaviilin sijaan keitettyjä kananmunia. Keitetyt munat tuovat perunasalaattiin kivasti maukasta massaa ja ne myös takaavat sen, että salaatti jää kauas vetisestä.
Tsekkiläinen perunasalaatti
500 g perunoita3 kananmunaa
1 iso sipuli
300 g majoneesia
2 rkl sinappia
1 tl sokeria
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Keitä kananmunat koviksi. Kuori ja möyhennä kananmunat rouheaksi massaksi ja leikkaa perunat halutun kokoisiksi paloiksi. Silppua sipuli.
Sekoita perunat, kananmunat ja sipulisilppu muiden ainesten kanssa. Suolaa saa lisäillä reippaalla kädellä perunoiden vuoksi ja maku kannattaakin tarkistaa vielä ennen tarjoamista. Parhaimmillaan tämä salaatti on, kun se saa tekeytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ja mieluiten yön yli.
Tämä on tsekkiläisen perunasalaatin perusversio - monissa perinteisissä versioissa mukaan lisätään myös herneitä ja porkkananpaloja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti