perjantai 12. heinäkuuta 2019

Arvostelu: TokyoTreat - japanilainen herkkuboksi

HUOM: Tämän artikkelin kirjoituksen jälkeen on noussut esille asioita, joiden vuoksi en enää suosittele TokyoTreat -boksia. Ilmeisesti tilauksia on jäänyt paljon matkalle, veloitukset ovat jatkuneet tilauksen peruutuksista huolimatta ja yritykseen on hankala saada kunnolla yhteyttä. Vastaavia keissejä on nyt sen verran paljon, ettei kyse voi olla vain enää sattumista.

- Pakana 23.8.2020

-----------

Blogi on viettänyt hiukan hiljaiseloa, joten ajattelin repäistä ja tehdä arvostelun TokyoTreat -herkkuboksista! Tämä ei siis ole millään tavalla sponsoroitu mainos, mutta artikkelin lopusta löytyy linkki, jonka kautta sinä saat 5 dollarin alennuksen ensimmäisestä laatikostasi.


TokyoTreat on siis yllätyslaatikko, joka sisältää erilaisia makeita ja suolaisia herkkuja Japanista. Laatikon voi tilata eri pituisissa tilausjaksoissa; kuukaudeksi kerrallaan, tai kolmen, kuuden tai kahdentoista kuukauden jaksoissa. Tietenkin yhden boksin hinta halpenee sen mukaan mitä pidemmän tilausjakson valitset (mutta huomaa, että koko tilausjakson hinta laskutetaan heti).

Bokseja on tarjolla kahta lajia: Classic ja Premium. Siinä missä Classic sisältää 12 erilaista tuotetta, on Premiumiin mahdutettu niitä 17 kappaletta. Classiciin verrattuna Premiumin mukana tulee myös joka kerta yksi juoma, yksi "Party pack" ja yksi anime-aiheinen snäcksi.

Classic maksaa yhden kuukauden tilauksella 25 dollaria (~22,20€) ja Premium 35 dollaria (~31,10€). Nämä ovat siis kokonaishintoja, joihin sisältyy valitun boksin lisäksi toimitus lähimpään postipisteeseen.  

Päivitys 22.4.2021: Heinäkuusta 2021 alkaen kaikista EU:n ulkopuolelta tulevista lähetyksistä myös halvempien tilausten verovapaus poistuu. Niinpä myös Bokksun hintaan lätkäistään 12% ALV ja mahdollisesti pieni Postin palvelumaksu. Voit lukea lisää tästä Ylen uutisesta.

TokyoTreat-laatikon tilaaminen Suomeen on siis todella helppoa.


Valitun tilausjakson maksu tapahtuu joko luottokorteilla (Visa, MasterCard) tai PayPalilla. Kannattaa huomata, että jokaisessa tilaussuunnitelmassa tilaus jää aina voimaan - eli vaikka ostaisit vain yhden boksin, niin tilaus pitää manuaalisesti katkaista TokyoTreatin sivujen kautta, mikäli haluat vain sen yhden tilauksen.

TokyoTreatin sivuilla omassa profiilissa näet helposti sen, milloin seuraava boksi veloitetaan. Omaa tilausta voi muokata helposti ja voit valita joko muuttavasi tilaussuunnitelmaa vaikkapa yhdestä boksista kolmen kuukauden tilaukseen, tai voit skipata seuraavan kuukauden (jolloin sinua ei luonnollisesti veloiteta), tai lopulta peruuttaa koko tilauksen.

Siirrytäänpä sitten kertaamaan meidän Tokyo Treat kokemuksia heinäkuun 2019 -boksin osalta! Laitoin tilauksen boksista menemään 23.6. ja boksi saapui meille 10. heinäkuuta, eli aivan ajallaan. Olin siis tilannut Premium-boksin, joka sisälsi luvatut 17 tuotetta. Laatikon mukana tuli kätevä englanninkielinen vihko, josta saatoimme lukea lisätietoja jokaisesta boksin tuotteesta. Tämä oli erityisen hyvä apu, sillä osaamisemme hiraganojen ja katakanojen osalta on melko rajoittunutta.


Aivan kaikkea laatikon sisällöstä emme ole vielä ehtineet testata, mutta persikka-minttu-KitKatit olivat loistavia! Melon Cream Soda oli mielenkiintoinen tutustuminen japanilaisten limsojen maailmaan ja Texas Corn Okonomiyakit, eli japanilaisten suolaisten pannukakkujen makuiset maissinaksut hivelivät makuhermoja. Kovat suklaa-minttukarkit muistuttivat suuresti makumaailmaltaan kotimaisia Marianne-karkkeja ja makeanhappamat persikkapurkkapallot kihelmöivät vieläkin suussa.

Viimeisimpänä kokeilimme tänään "Cider Soft Serve DIY Snack"-paketin. Sekä Classic- että Premium-boksit sisältävät aina yhden tee-se-itse-naposteltavan, joka tällä kertaa oli hupaisa "minijäätelö". Paketissa tuli kolme minikokoista vohvelitötteröä, pussi jauhetta, sekoitusastia ja pikkiriikkinen lusikka. Jauhe kaadettiin astiaan, mukaan sekoitettiin pari ruokalusikallista vettä ja tuloksena syntynyt vaahto kauhottiin tötteröihin. Tekemisen hupi kenties ylitti makuelämyksen, mutta nytpä on tällainenkin tullut kokeiltua :)


Tulen takuulla tilaamaan toisen, ellen kolmannenkin, boksin - onhan se kuin joulu 12 kertaa vuodessa! Sen verran hyvä kokemus oli, eikä tilaaminen Suomeen lisännyt yllätyskuluja boksin hintaan.

Jos kiinnostuit ja haluat tutustua TokyoTreatiin, niin klikkaamalla alla olevasta linkistä saat  alennuksen ensimmäisestä boksistasi (ja minä saan ilmaisen boksin jokaisesta kolmesta mukaan kutsutusta tilaajasta, eli win-win meille molemmille ;) )

Siirry tästä TokyoTreatille ja saa 5$ alennus ensimmäisestä laatikosta!

4 kommenttia:

 1. Itsellä kävi niin, että otin 3kk setin ja viimeinen niistäkin on vielä tulematta ja nyt perineet tililtä jo 270€ yhteensä eikä omilla sivuilla minulla näy edes voimassa olevaa tilausta. En myöskään saa heihin mitään yhteyttä/eivät vastaa sähköposteihin eikä portaalin kautta ja nyt oli jäänyt ilmeisesti yksi boxi dhl expressin kautta tulliin ja minulta yrittävät velottaa hirveitä summia. Kahden aiemman boxin kanss ei ollut mitään ongelmaa, paitsi extra-toimituskulut. En missään nimessä suosittele!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla! Tällä hetkellä tosin vähän joka puolella vastaavissa tilausasioissa paljon viiveitä, koska korona vaikuttaa ympäri maapallon eri tavalla. Esimerkiksi itse tilasin keväällä uuden teemukin Redbubblelta ja aiemmin ei ollut koskaan ongelmia, mutta kyseistä tuotetta tai sen korvaajaa en saanut koskaan.

   Oletko ihan varma, ettei sinulla ole tilaus Tokyotreatilla aktiivisena? Se aktiivinen tilaus kun ei ole siellä kaikkein selkeimmin esitettynä. Joka tapauksessa suosittelisin olemaan yhteydessä luottokorttifirmaan, siellä saattaisivat pystyä auttamaan noiden veloitusten kanssa.

   Tuota tulliveloitusta ihmettelen myös, sillä näiden boksien sisältämien ruokien ALV:t on aivan liian pienet jotta niitä perittäisiin.

   Poista
 2. Ajattelin tilata kokeeksi, kun facebook mainostaa nyt koko ajan tätä Tokyo Treatia. Mutta nykyään perivät tullia,joten en tiedä kannattaako tilata kun en tiedä paljonko tullia tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut vastauksen viivästymisestä, Blogger ei ilmoittanut minulle uusista kommenteista hyvään toviin! En henkilökohtaisesti voi suositella TokyoTreatia sen jälkeen mitä olen sen toiminnasta kuullut. Tulliahan tulee muistaakseni ruoka-aineksista sen 12% ja mahdollinen Postin palvelumaksu. Ei siis puhuta mistään järjettömistä lisistä kuitenkaan.

   Poista