keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Arvostelu: Bokksu - Joka kuukausi herkkuja Japanista

Bokksu on kuukausitilauksella toimiva konsepti, joka toimittaa laatikollisen Japanin herkkuja ympäri maailman. Kerran kuukaudessa asiakkaalle lähetettävä paketti sisältää aina yhteen teemaan sopivia suolaisia ja makeita herkkuja, sekä yleensä ainakin yhtä teelajia.

 Aiemmin arvostelin samankaltaisen tilauslaatikon, mutta Tokyo Treat on osoittanut jälkeenpäin toiminnaltaan hyvin epäilyttäväksi. Muun muassa laatikoita on jätetty toimittamatta, tilauksen purkaminen ei ole onnistunut eikä Tokyo Treatin asiakaspalveluun ole saatu yhteyttä.

Vertailussa Bokksun sivusto on huomattavasti kilpailijaansa selkeämpi ja toiminta tuntuisi olevan myös läpinäkyämpää. Toisin kuin Tokyo Treatilla, tilauksen peruuttamista ei ole piiloteltu vaan optio löytyy Bokksun sivujen tilausprofiilista.

Kun Bokksulle tekee ensimmäisen tilauksen, on ensimmäinen boksi aina ns. "sampler", eli se sisältää Bokksun suosituimpia tuotteita menneistä bokseista. Tämän tarkoitus on antaa asiakkaalle parempi kuva siitä, millaisia herkkuja jatkossa on luvassa. Vasta toisesta boksista eteenpäin asiakkaan tilaukset alkavat noudattaa Bokksun kuukausien teemoja.

Oma ensimmäinen teemallinen Bokksuni sijoittui elokuulle, jolloin teemana oli Otsukimi Moon Festival. Otsukimin aikana Japanissa juhlistetaan syyspäivän tasausta ja perinteisiin kuuluvat suitsukkeiden polttaminen sekä mochin syöminen.

 Jokaisessa Bokksu-laatikossa tulee aina mukana myös pieni vihko, jossa selitetään jokaisen syötävän sisältämät ainesosat, mistä päin Japania herkku on peräisin sekä mahdolliset allergeenit. Otsukimi-boksista paljastui muun muassa punapapu-donitseja, riisikeksejä, bataattikakkua ja valkosuklaalla sekä mustalla seesamilla päällystettyjä adsuki-papuja.

Suomeen Bokksun tilaaminen yhden kuukauden sopimuksella maksaa karvan verran alle 40€ / kuukausi (sisältää postikulut). Yksittäisen boksin hinta tulee toki halvemmaksi, jos tekee kerralla kolmen tai 12 kuukauden sopimuksen.  

Huomaa: jokainen sopimus on toistaiseksi jatkuva ja täytyy manuaalisesti lopettaa, muuten korttiasi veloitetaan jälleen kuukauden päästä ja sinulle lähetetään uusi boksi.

Muista tullimaksuista tai veroista ei tarvitse huolehtia, sillä EU:n ulkopuolelta tilattavien ruokatavaroiden arvonlisävero on 12% ja perittävä tullimaksu jää alle minimirajojen.

Päivitys 22.4.2021: Heinäkuusta 2021 alkaen kaikista EU:n ulkopuolelta tulevista lähetyksistä myös halvempien tilausten verovapaus poistuu. Niinpä myös Bokksun hintaan lätkäistään 12% ALV ja mahdollisesti pieni Postin palvelumaksu. Voit lukea lisää tästä Ylen uutisesta.

Haluatko kokeilla Bokksua ja tutustua japanilaisiin makeisiin sekä suolaisiin naposteltaviin? Nappaa tästä $15 alennus ensimmäisestä laatikostasi.


Itse aion jatkaa Bokksun tilausta oikein mielelläni, sillä laadussa ei ole lainkaan valittamista ja pidän erityisesti erikoisista paikallisista mauista. Tämän boksin yllättäjä oli valkopaputahnasta valmistettu kiekko, joka oli kätketty vohvelikuorien sisälle. Makea paputahna oli maustettu lisäksi soijalla, mikä tuotti varsin erikoislaatuisen makuelämyksen.

Vähiten yllättävä tuote tällä kertaa olivat punapapudonitsit, joissa idea oli hauska, mutta donitsien sisältämä paputahna oli liiaksi samaa makeustasoa taikinan kanssa. En siis olisi ehkä erikseen tajunnut syöväni punapaputahnaa, ellen olisi sitä etukäteen tiennyt.

Varsinkin koronan aikaan tällaiset makuretket ovat loistava tapa tutustua eri maiden ruokakulttuureihin kotisohvalta käsin! <3

1 kommentti:

  1. Kiitos hyvästä arvostelusta, alvitiedoista ja myös alennuskoodista! ;)

    VastaaPoista