sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Uunifetapasta - kevään 2019 hittiruoka

Tänä keväänä törmäsin ystävän Facebook-postauksen kautta "uuteen avokadopastaan", joka tällä kertaa kulkee nimellä uunifetapasta. Fetan, kirsikkatomaattien ja chilin yhdistelmä on erinomainen ja kun kaikki tiivistyy yhteen ja sekoitetaan pastan kanssa sekaisin, on tuloksena varmasti monen kodin tuleva vakioarkiruoka.


Uunifetapasta


2-3 annosta

200-250 g fetaa
500 g kirsikkatomaatteja
0,5-1 punainen chilipalko
250 g pastaa (raakapaino)
Oliiviöljyä
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Pippuria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja laita kattilaan vettä kuumentumaan pastaa varten. Lorauta oliiviöljyä uunivuoan pohjalle. Laita kokonainen fetapala vuokaan ja kaada sen ympärille kokonaiset kirsikkatomaatit.

Silppua chilipalko ja ripottele fetan päälle. Kaada sekä fetan että kirsikkatomaattien päälle lisää oliiviöljyä ja tarvittaessa pyöräytä kirsikkatomaatteja lusikalla niin, että ne ovat kunnolla öljyn peitossa. Ripauta päälle suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria myllystä.

Kun uuni on lämmennyt, laita fetavuoka paahtumaan uunin keskitasolle noin 10 minuutiksi. Nosta sitten uunin lämpötilaa 225 asteeseen ja anna olla vielä 5 minuuttia. Voit tässä vaiheessa myös vaihtaa uunin grillivastukselle.

Kun pastan keitinvesi kiehuu, lisää veteen reilusti suolaa ja keitä pasta paketin ohjeen mukaan kypsäksi.

Ota fetavuoka pois uunista ja riko juustoa esimerkiksi haarukalla ja sekoittele tomaattien kanssa. Siivilöi pasta ja kaada samaan uunivuokaan hyvin sekoittaen. Revi joukkoon huuhdeltua, tuoretta basilikaa ja tarkoile.


Oliko hyvää? Oli, feta ei tehnyt pastasta niin suolaista kuin oletin ja se ja kirsikkatomaatit toivat yhdessä ruokaan mukavaa kirpeyttä sekä hapakkuutta. Feta myös toi ruokaan hauskaa tekstuuria hiukan jäähtyessään. Tämä ruoka toimii loistavasti näinkin, mutta olen kuikuillut ihmisten lisäilevän mukaan mm. oliiveja ja valkosipulia.

Vaikka olen suuri valkosipulin ystävä, niin en sanoisi tämän pastan sitä kaipaavan. Jos kuitenkin muuttaisin mieleni, niin todennäköisesti lisäisin valkosipulin fetan päälle niin, että se pääsisi uunissa paahtumaan kunnolla. Jos taas haluaisin ruoasta lihaisampaa, niin arvelisin kypsän, revityn kanan toimivan hienosti. Pekoni saattaisi tehdä kokonaisuudesta jo liian raskaan.

Kaiken kaikkiaan uunifetapasta on todella näppärä ruoka ja silti se voi antaa helposti vieraille sen vaikutelman, että olet nähnyt ruokaan enemmän vaivaa kuin mitä todellisuudessa. Tästä ehdottomasti plussaa!

Alkuperäinen ohje:
Liemessä - Uunifetapasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti