perjantai 15. joulukuuta 2017

Lahjaidea: Kotona tehty kaakao

Taisin jo edellisessä postauksessa valitella blogin hiljaisuutta, mutta tilanne on vieläkin se, että aikaa on rajallisesti ja kaikkia muita projekteja niin paljon! Mutta siitä huolimatta joulu on tulossa ja mikäpä sen mukavampi lahja, kuin kotona leivotut piparit tai muu ihana syötävä.


Tein viime jouluna itse kaakaoseosta, johon täytyi lisätä vain vesi. Jaoin jauheseoksen pieniin pulloihin (Clas Ohlsonilta), joihin sidoin narulla pienet pakettilaput (myös Ohlsonilta), karkkikepit ja aikusille myös minipullot Baileysia. Tuloksena oli varsin kivannäköinen kokonaisuus, jonka kelpasi antaa ihan sellaisenaankin. Kaakaon tekeminen kotona on helppoa ja valmis tulos takuulla päihittää O'boyn ja muut valmisseokset!

Vettä vaille valmis kaakaomix (yhdelle)

40 g maitojauhetta
25 g sokeria
15 g sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa

Valmiiseen seokseen voi vieläpä ripsauttaa hiukan kardemummaa tai kanelia tuomaan jouluista säväystä mukaan.

Kaada valmis seos pieneen lasipurkkiin tai pulloon, josta lahjan saaja voi vaikkapa nautiskella kuuman kaakaonsa. Lisää halutessasi mukaan erillisessä pienessä pussissa suklaahippuja, minivaahtokarkkeja ja karkkikeppi pienittynä.

Kun haluat herkullista, kuumaa kaakaota, kuumenna vettä kiehuvaksi. Lorauta sitten ensin vähän vettä kaakaojauheseoksen sekaan, sekoita se paksuksi tahnaksi ja lisää sitten loput vedestä ja sekoita kunnolla. Näin maitojauhe liukenee parhaiten veteen eikä jää vain paakuiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti