sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Hotter than Hell -dippi

Tämän ohjeen julkaisemiseen minun piti pyytää lupa jo aiemmin Keittiöpsykopaatin Marialta, mutta alkuvuosi on ollut melko hektistä ja niinpä asia siirtyi siirtymistään. Kyse on kenties maailman mahtavimmasta mättöruoasta, joka selättää isommankin nälän ja joka sopii niin kaksin kuin porukassakin syötäväksi.


Keittiöpsykopaatin Hotter than Hell -dippi, jota kaiketi myös kutsutaan netissä suomennettuna nimellä "Hotimpaa kuin hella", on yksinkertaisesti upea ruoka. Jos olet tulisemman ruoan ystävä, niin tulisuusastettahan tähän ruokaan voi lisäillä helposti vaihtamalla leppoisan tulisen jalapenon johonkin muuhun. Hedelmäisempi Aji Cristal voisi menestyä tässä oikein loistavasti, sitrusmainen Yellow Drop toisi kunnon poltetta ja niin edes päin. Osan paseeratusta tomaatistakin voi korvata jollain tulisemmalla soosilla.

Meillä tätä syötiin kahteen pekkaan parin päivän ajan ja kuola alkaa valua jo pelkästä ajatuksesta tehdä dippiä uusiksi. Ravintoarvoja vain ei ehkä kannata miettiä...

Hotter than Hell -dippi á la Keittiöpsykopaatti


2-3 pakettia Philadelphiaa
4-500 g jauhelihaa
250g paseerattua tomaattia
1 sipuli
1 paprika
10 cm pätkä purjoa
2-3 tuoretta jalapenoa (tai haluamasi määrä muuta chiliä)
Mozzarellaraastetta

Mausteet:
Sokeria
Suolaa
Mustapippuria
Juustokuminaa
Korianteria
Cayennepippuria
Valkosipulia

Esivalmistelut:
- Silppua sipuli
- Kuutioi paprika
- Suikaloi purjo
- Pieni jalapenot

Levitä tuorejuusto sopivan kokoisen vuoan pohjalle (meillä käytettiin noin 18x22 cm lasivuokaa).

Paista jauheliha pannulla ja mausta se oman maun mukaiseksi sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan silputtu sipuli sekä paprika ja paista vielä hetken aikaa, jotta kasvikset pehmenevät. Kaada mukaan paseerattu tomaatti ja lisää loput mausteet. Keitä kokoon niin, että seos tiivistyy hieman eikä ole niin juoksevaa.

Kaada jauheliha-tomaattiseos vuokaan tuorejuuston päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele sen päälle jalapenosilppua ja purjoa. Peitä komeus paksulla kerroksella mozzarellaraastetta.

Paista dippiä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, eli niin kauan että juusto ehtii sulaa ja ottaa hiukan väriä.

Dippi syödään kauhomalla sitä nachoilla, joten suosittelen tätä varten hankkimaan isompia, pyöreitä nachoja.

Syö liikaa, valita ähkyä ja syö vielä pari palaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti